Milan Design Week 2023. Cum s-a desfășurat în acest an FuoriSalone

Milan Design Week 2023. Cum s-a desfășurat în acest an FuoriSalone
Distribuie Copie link

Milan Design Week 2023. Explorați împreună cu noi cele mai deosebite expoziții ce au avut loc în această primăvară la Milano. Mobilier, lumini, decor - vedeți poze și descoperiți inovații.

În fiecare primăvară, atenția comunității mondiale de designeri, arhitecți, dar și amatori de frumos este concentrată către Milano. Doar anume aici, de 61 de ani, este organizat cel mai important eveniment al anului – Milan Design Week.

Anul acesta, expoziția a avut loc în perioada 17-23 aprilie. Noi am fost și suntem gata să vă prezentăm сele mai noi tendințe în design-ul interior. Și pentru că specialiștii în domeniu s-au îndreptat în primul rând spre Fiera Milano, pentru a vizita nemijlocit Salone del Mobile, noi am ales să hoinărim pe acele cartiere din Milano, care pentru o săptămână au devenit scenă pentru o multitudine de expoziții, instalații, colaborări, lansări și multe alte evenimente impresionante. Deci, am mers la FuoriSalone, care în acest an s-a desfășurat sub tematica ”Laboratorio Futuro” (Laboratorul Viitorului).

Circa 900 de evenimente a cuprins FuoriSalone, iată ce am reușit să vizităm noi!

 Brera Design District 

Produse uimitoare expuse de arhitecți și designeri cu renume mondial. Obiecte de iluminat, mobilier, decor, instalații grozave – toate ne-au atras privirea pe unul dintre cele mai elegante cartiere din Milano – Brera.

Aici am descoperit colecții eclusive de paturi, canapele și saltele, cum ar fi cele ale brandului  ALTRENOTTI, create în colaborare cu  fabrica de lână Biellese.

Mobilierul MOROSO – original și parcă inspirat din natură.

Articolele MISSONI HOME, în culori și cu imprimeuri îndrăznețe și jucăușe, nu aveau cum să nu se întipărească în memorie.

Apoi superbele piese din porțelan Ginori 1735, obiectele și mobilierul pentru baie și bucătărie absolut unice concepute de studio Foster+Partners, Andrea Federici – adevărate compoziții artistice.

Tortona Design Week

Tehnologia și divertismentul, instalațiile și atmosfera  - principalii protagoniști ai ediției din acest an la Tortona Design Week.  

Aici am descoperit gadget-urile viitorului la braț cu design-ul minimalist. Compania TCL, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum și printre principalii jucători din industria TV la nivel mondial, a prezentat expoziția „Elements – TCL Green Horizon” și a uimit vizitatorii cu  televizoare Mini LED și QLED, dar și cu noi soundbar-uri și electrocasnice. 

Tot pe Tortona, am admirat cu entuziasm de copii instalații uimitoare și obiecte de arta contemporană.

O experiență sensorială fascinantă am trăit la studio Noroo Group, care a prezentat proiectul MIRAGE. Aici am zis ”WOW” pentru că chiar era o atmosferă excepțională. O instalație multicoloră de o atracție irezistibilă.

Milano Durini Design

Iată aici am petrecut cel mai mult timp. Pur și simplu nu aveai cum să mergi pe Via Durini, fără să vizitezi saloanele emblematice Natuzzi, Versace Home, Arclinea, B&B și multe altele.

Merită, cel puțin o dată în viață, să vizitezi  Milano în perioada desfășurării MDW. Noi ne-am întors cu emoții, amintiri, impresii grozave. Fiți cu ochii pe noi, pentru a afla ce mobilier pentru bucătărie, dormitor, living, baie, terasă este în trend în acest an. Dar și ce decorațiuni, oglinzi, corpuri de iluminat au prezentat designerii în cadrul celui mai mare eveniment anual de design din lume.   

Pe lacheie.md vă încărcați cu inspirație!

 

Articole relevante

Folosim cookies pentru a face site-ul mai bun pentru tine.