Organizarea casei - soluții eficiente și la îndemâna fiecăruia

Organizarea casei - soluții eficiente și la îndemâna fiecăruia
Distribuie Copie link

Dacă mânerul ușii lovește peretele, cada fixată pe silicon arată inestetic, vă deranjează cablurile tv suspendate, citiți articolul și descoperiți idei!

Cum rezolvăm anumite problemuțe ce crează discomfort în casă? Așadar, le abordăm pe cele mai frecvent întâlnite.

Mânerul ușii lovește peretele sau mobilierul.

Soluția: Opritor pentru ușă cu fixare pe podea sau perete. Sunt dispozitive din cauciuc, inox, metal, oțel sau plastic, de culori și dimensiuni diferite.  Respectiv, la sigur veți putea găsi un element care să se potrivească designe-ului din locuința dvs. Există și elemente de cauciuc cu autoadeziv. Puteți opta pentru cele transparente, se vor contopi cu nuanța peretelui, astfel veți putea păstra aspectul estetic. 
Preț: Costul variază în funcție de model – 30-90 lei, dar sunt și de 5-7 lei (confecționate din cauciuc, cu fixare direct pe mâner). Evident, sunt și mai scumpe. 

Cada sau lavoarul au fost fixate pe silicon, iar peste ani arată inestetic

Soluția: În ajutor vă vine banda adezivă pentru etanșare. Banda se aplică ușor și este rezistentă la apă și produse de curățat. Asemenea bandă costă circa 250 lei (aproximativ 3 m), este de culoare albă, dar puteți găsi și cu anumite imprimeuri.
Banda poate fi aplicată atât în baie, cât și la bucătărie.

Aveți balcon, dar nu și spațiu pentru o măsuță cât de mică

Soluția:  Masa pliantă fixată de perete vă va oferi un plus de confort la balcon. O puteți confecționa singuri, fără mari cheltuieli. Aveți nevoie doar de suporturi speciale, mecanism  din metal cromat – circa 300 lei  și un blat de lemn. Apropo, ar fi o soluție și pentru bucătăriile mici.

Cablurile TV suspendate arată total inestetic

Soluția: Dacă nu mai este posibil să le ascundeți în perete, mascați-le folosind profilele decorative pentru mascare cabluri TV. Au o suprafață dură și rezistentă la lovituri. Costul unui asemenea profil variază – circa 90-150 lei.  Intalarea se face simplu  - cu silicon universal sau silicon pentru polisteren.

Atunci când spălați vasele, stropiți tot în jur

Soluția: Dacă robinetul de la bucătărie nu e tocmai comod pentru spălat vasele, ați putea utiliza un prelungitor (se mai spune adaptor sau extensor). Există mai multe modele, dar dacă alegeți pe cel universal, nu riscați că nu se va potrivi anume la robinetul dvs. Având o flexibilitate de 360 de grade, dispozitivul vă ajută să spalați vasele, fructele/legumele și în special tava de la cuptor.
Preț: variază în funcție de model - 30, 75, 175, 250 lei.

 

Articole relevante

Folosim cookies pentru a face site-ul mai bun pentru tine.