Baia fără gresie și faianță. Vedeți ce alte opțiuni de amenajare există

Baia fără gresie și faianță. Vedeți ce alte opțiuni de amenajare există
Distribuie Copie link

Aflați din acest articol cum ați putea amenaja baia fără gresie sau faianță. Am descoperit 4 idei originale pentru finisajul unei băi. Vedeți în continuare cum ar arăta o baie cu tencuială, microciment sau piatră naturală.

Suntem obișnuiți că în baie pentru finisaj se dă preferință gresiei și faianței.  Este o alegere evidentă, doar baia e încăperea cu cel mai înalt nivel de umeditate din casă. În ultimii ani, designerii optează de cele mai multe ori pentru plăci de gresie și faianță de format mare, atât pentru pardosea, cât și pentru pereți.

Dar, trebuie să știți că există și alte finisaje pentru baie. Acestea pot înlocui totalmente gresia sau pot fi utilizate în combinație.

Tencuială decorativă – tipuri de tencuieli potrivite pentru baie

Următoarele patru tipuri de amestec pot fi utilizate în baie:

  • Tencuială minerală. Este un material ecologic, rezistent la schimbări de temperatură și umeditate.
  • Tencuială acrilică. Fiind produse pe bază de polimeri, asemenea vopseli nu au miros puternic și se usucă rapid.
  • Tencuială cu latex. Aceste tencuieli sunt rezistente la umeditate și ciuperci, iar durata de exploatare este de circa 15 ani.

Pentru a fi aplicată, trebuie să eliminați finisajul vechi, să reparați fisurile, să nivelați și să aplicați grund. După ce finisați lucrările de vopsire, se recomandă aplicarea unui lac hidrofug lângă cadă și chiuvetă.

Microciment în baie

Acest material a obținut popularitate acum câțiva ani.  Este  compus din ciment, agregate, rășină și pigmenți care se aplică direct peste învelișul existent, fără demolări și moloz. E durabil și rezistent la uzură. Microcimentul poate fi utilizat nu doar pentru decorarea pereților, dar și a pardoselelor, căzilor, dulapurilor pentru baie. Datorită lipsei rosturilor, o baie în care s-a optat pentru microciment ca variantă de finisaj, e ușor de curățat.

În Chișinău găsiți microciment de calitate înaltă la San Marco – companie italiană de prim rang în producția şi comercializarea materialelor pentru zugrăvit și vopsire profesională pentru construcții. Accesați și salvați contactele.

Ardezie flexibilă

Aceasta se aseamănă cu un tapet, dar suprafața acestui tip de material este 100% piatră naturală. Este un finisaj rezistent și impermeabil, iar datorită faptului că e texturat – nu alunecă aproape deloc. Acest material se manevrează foarte ușor și nu lasă murdărie specifică un șantier de lucru.

În R. Moldova puteți cumpăra asemenea material de la reprezentanța Piatraonline din Chișinău. Vedeți aici prețurile și sortimentul propus. 

Piatră naturală

Pentru a crea o baie de lux, alegeți piatra naturală. Deși aceasta nu costă puțin, investiția se merită. Dar, atenția, piatra naturală se încadrează bine într-o baie spațioasă. Se recomandă a fi alese plăci de granit, marmură, onix sau travertin.

 

 

 

Articole relevante

Folosim cookies pentru a face site-ul mai bun pentru tine.