Tipuri de lavoare pentru baie. Avantaje și dezavantaje, prețuri în Moldova

Tipuri de lavoare pentru baie. Avantaje și dezavantaje, prețuri în Moldova
Distribuie Copie link

4 dintre tipurile de lavoare ce se găsesc pe piața din R. Moldova. Prezentăm caracteristicile, plusurile și minusurile acestora. Aflați care sunt cele mai ieftine, dar și mai scumpe lavoare.

Actualmente în magazinele specializate găsiți o mulțime de tipuri de lavoare disponibile. Dar care se va încadra cel mai bine în baia dvs? De ce să optați pentru un lavoar suspendat sau unul montat pe blat? Care ar fi minusurile unui lavoar cu piedestal?

În altă ordine de idei, găsiți mai jos o descriere detaliată a celor mai populare tipuri de lavoare prezente pe piața de la noi, astfel încât să optați pentru cel mai potrivit.

Apropo, dacă optați pentru articole sanitare clasa premium, vedeți aici contactele  furnizorilor din Chișinău.

Lavoarele suspendate

Reprezintă o alegere populară în băile moderne, datorită aspectului lor elegant. Montate pe perete, aceste lavoare nu ocupă spațiu pe podea, facilitând curățarea și conferind băii un aspect mai spațios. Acestea pot fi poziționate la înălțimea dorită, ceea ce le face mai confortabile pentru utilizatori de diferite înălțimi. Dar are și câteva dezavantaje: cost mai mare de instalare; necesitatea de a avea un perete solid; limitări în ceea ce privește depozitarea, pentru că acestea nu au suportul unui dulap sau a unui piedestal.
Prețurile variază în funcție de brand calitate dimensiune și material și pot începe de la 800-900 lei pentru modele mai accesibile și pot ajunge chiar până la 26.000 lei pentru lavoare de la branduri mai mari precum, Villeroy&Boch.

Lavoarele cu montare pe blat

Sunt potrivite pentru cei care doresc să aducă o notă de eleganță în baie. Printre avantajele acestui tip de lavoar se enumeră: opțiuni variate de design, dimensiuni și materiale, având posibilitatea de a alege un model care se potrivește perfect stilului băii; este ușor de instalat; are spațiu de depozitare, utilizând sertare sau dulapuri încorporate în structura blatului; blaturile pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, precum marmură, granit, compozit sau lemn. Iar printre dezavantaje se enumeră: curățenie mai dificilă, deoarece batul de sub lavoar poate adăposti murdăria și este necesară o curățenie regulată; costuri mai mari, datorită materialelor și lucrărilor suplimentare implicate în producție și instalare; necesită un blat de dimensiuni adecvate pentru a le susține, ceea ce poate fi limitativ în băile mici sau înguste.
În general, prețurile pot începe de la aproximativ 500 lei pentru modele mai econome și pot ajunge până la 17-19 mii lei pentru opțiuni mai sofisticate.

Lavoarele cu montare sub blat

Reprezintă o alegere populară în designul băii datorită aspectului lor modern și elegant, economisirii spațiului și ușurinței în curățenie. Acestea oferă un aspect aerisit și curat, contribuind la crearea unei băi spațioase și relaxante, având ca un alt mare avantaj spațiul de depozitare. Cu toate acestea, lavoarele sub blat pot implica costuri mai mari în comparație cu alte opțiuni de montare. De asemenea, instalarea poate fi mai complexă și poate necesita servicii profesionale pentru a asigura o fixare corectă și durabilă.
Prețurile acestui tip de lavoare variază între 1000 lei și 7000 lei pentru modele mai rafinate.

Lavoarul cu piedestal

Este un tip clasic de lavoar, constând dintr-un bazin montat pe un suport vertical sau piedestal, care este fixat pe podea. Este adesea ales pentru băile în stil tradițional sau vintage, dar se potrivește și în alte stiluri de amenajare interioară. Avantajele acestor tipuri de lavoare includ aspectul lor clasic și elegant, ascunderea instalațiilor sanitare pentru un aspect curat și ordonat și potrivirea lor în spații mici. Dezavantajele pot include lipsa spațiului de depozitare și posibilele dificultăți de instalare, dar și vulnerabilitatea la deteriorare.
Prețurile variază între 500 lei și 3500 mii lei.

Prin urmare, alegerea tipului de lavoar potrivit, depinde de preferințele estetice, spațiul disponibil în baie, bugetul și funcționalitatea dorită. Fiecare tip de lavoar are avantaje și dezavantaje distincte, iar alegerea potrivită depinde de prioritățile personale.



 

 

Articole relevante

Folosim cookies pentru a face site-ul mai bun pentru tine.