Iată de ce este important să izolați mansarda sau cum să nu înghețați iarna în mansardă

Iată de ce este important să izolați mansarda sau cum să nu înghețați iarna în mansardă
foto: lacheie.md
Distribuie Copie link

Important de știut despre izolarea termică a mansardei locuibile. Iată ce aspecte trebuie respectate și de ce materiale e nevoie pentru o termoizolare de calitate.

Casă cu mansardă – o alegere perfectă! În mansardă puteți amenaja cameră de joacă pentru copii, un dressing, bibliotecă, birou/atelier,  sală de sport, cinema, de ce nu – poate chiar dormitor.

Pentru a vă simți cu adevărat comod în mansardă, optați pentru o izolare termică executată în manieră profesionistă. Ce presupune aceasta, aflăm de la Andrei Vicol, diriginte de șantier și fondatorul companiei de construcție, renovări și amenajări  Aviprime Project.

Pentru ce e nevoie de izolarea termică a mansardei?
Pentru a obține o temperatură confortabilă în orice sezon – iarna cald, vara răcoare.

Cum termoizolăm corect mansarda?
Într-o mansardă care va fi utilizată ca spațiu de locuit, izolarea termică se face la nivel de acoperiș. Noi recomandăm sistemul de izolare multistrat.

Se montează:  

  1. Folie anticondens – care oferă protecție împotriva curenților de aer din exterior, dar permite umidității aerului din interior să iasă în afară.
  2. Vata minerală (fie bazaltică, fie de sticlă) – grosimea recomandată 20 cm 
  3. Structura pentru finisaj
  4. Folia barieră de vapori -  parte integrată a sistemului. Aceasta asigură o difuzie controlată a vaporilor de apă, prevenind astfel formarea condensului și a mucegaiului în interior.
  5. Substratul de finisaj

Optăm doar pentru termoizolarea cu vată minerală?
Bineînțeles există și alte materiale pentru termoizolare. Alegem în funcție de câțiva factori: dacă va fi sau nu mansarda spațiu locuibil, ce material se va folosi pentru substratul de finisaj, în ce zonă este amplasat imobilul (condițiile climaterice).  

Costuri?
Formula e simplă: costul materialelor + manopera (per m2).

Articole relevante

Folosim cookies pentru a face site-ul mai bun pentru tine.