Perete accent în living. Idei pentru inspirație de la designer-ul Olga Zelinschi
Idei accesibile care merită a fi incluse în proiectul de renovare a livingului. Designer-ul Olga Zelinschi explică cum să creați un perete-accent, care să atragă atenția.
Când vine vorba de amenajarea unui living, crearea unui perete accent poate transforma complet atmosfera și aspectul spațiului. Un perete accent este o modalitate ușoară și eficientă de a adăuga caracter, culoare și textură într-un mod care să atragă atenția și să personalizeze încăperea.Prin utilizarea culorilor, texturilor și elementelor decorative potrivite, acesta poate să devină punctul focal al încăperii și să îi ofere acelei zone un aer distinct și plin de viață.
Așadar, designerul de interior, Olga Zelinschi, vine cu o serie de idei și sugestii pentru crearea unui perete accent în living.
1. Vopsirea peretelui într-o culoare mai accentuată, sau diferită decât ceilalți pereți din încăpere
Cea mai simplă soluție și accesibilă ca preț. Dacă încăperea este decorată în alb, un perete accent de un albastru sau verde închis, de exemplu, este o alegere potrivită. De asemenea, se poate folosi tencuială decorativă și forma anumite efecte interesante pe acest perete, însă ca preț ar fi mai costisitor, fiindcă tencuiala decorativă ar trebui să fie aplicată de specialiști în domeniu, cărora se achită pentru serviciul efectuat.
2. Moldinguri decorative.
Cu acestea s-ar putea crea accentul pe perete, aplicându-le și formând anumite efecte de repetiție. Arată stilat și cu gust, atunci când moldingurile sunt vopsite în aceiași culoare ca și peretele. Este o soluție de buget, dar foarte creativă: de la 130 lei și până la 1.500 lei pentru bucată, totul în dependență de calitate, design și preferințe.
3. Decorarea peretelui cu panouri decorative din PAL.
Puteți alege de la texturi unicolore, la texturi din lemn sau textil. Puteți decora aceste plăci în spațiile libere cu led obținând accent. Așa tip de decorare ar putea fi de la 200 lei la 900 lei per m2, în funcție de producătorii de pal și de texturile alese.
4. Plăcile din MDF frezat sau furniruit, aplicate pe perete.
Acest tip de decor pe peretele accent, ar oferi lux și posibilitate de a crea orice tip de freze sau forme interesante pe perete, așa tip de decor ar începe de la 1.000 lei per metru și ar putea ajunge la 4.000 lei per m2.
5. Pereți accent cu panouri decorative din gips.
La fel o soluție de buget, dar foarte ingenioasă, cu posibilitate de a aplica diverse forme unice pe perete. Ca preț, ar putea începe de la 200 lei și mai mult, în funcție de modelul sau decorul pe care îl alegeți.
6. În living peretele accent poate fi chiar zona TV
În jurul acestuia pot fi plasate dulapuri, polițe din pal sau sticlă, tumbă, configurate în diferite moduri, astfel creând accentul pe perete în această zonă.
Peretele accent este o expresie a creativității și individualității personale în designul interior, iar ”cel mai bine și corect ar fi să vă lăsați ghidați de imaginație și să creați acest perete în modul în care veți primi plăcere uitându-vă la el, iar dacă credeți că întâmpinați greutăți în acest sens, rămâne să apelați la un designer, care ar veni cu idei atrăgătoare și funcționale”, concluzionează designerul Olga Zelinschi.